Головна » 2018 » Лютий » 2 » Безпека життя: 5 способів уникнути падінь на льоду
10:33 AM
Безпека життя: 5 способів уникнути падінь на льоду

П'ять порад допоможуть впоратися з небезпекою

1. Попереджений - означає озброєний. Ситуацію легше попередити, ніж справлятися з її наслідками. Потурбуйтеся про своє взуття, не пожалійте грошей за якість, адже краще віддати гроші за річ, чим за лікування. Зверніть увагу на підошву - вона не повинна ковзати по рівній поверхні. Також Ви можете встановити спеціальні накладки з шпильками - льодоходи коштують недорого, а користь при ходінні колосальна.

2. Краще всього обійти. При підході до заледенілої калюжі звернете увагу на можливість уникнути прямого проходу по ній. Краще зробити декілька зайвих кроків, не вдаючись до спокуси скоротати шлях напростець по льоду, тим самим зберігши своє здоров'я і цілісність кінцівок. До тому-ж, піша ходьба корисна для Вашого здоров'я.

3. Пересувайтеся обережно. Раз вже Вам не вдалося обійти заледенілу ділянку дороги, а про своє взуття, з яких-небудь причин, Ви не потурбувалися, пройти по льоду, все-таки, можна. Тільки робити це треба максимально акуратно, маленькими кроками, роблячи упор на дві ноги одночасно. Нехай Ви виглядатимете безглуздо з боку, тільки цілі кістки того коштують.

4. Допомагайте собі руками. Ні в якому разі не тримаєте руки в кишенях! При проходженні небезпечної ділянки вони мимоволі допомагатимуть Вам балансувати, а якщо вже і станеться падіння, Ви зможете групуватися, тим самим уникнувши серйозних ушкоджень. Так само, за допомогою рук, можна використати допоміжні засоби у вигляді тростини з гострим наконечником або узяти лижну палицю.

5. Навчіться кататися! Цей варіант допоможе не лише уникнути падіння, але і отримати задоволення від подолання слизької перешкоди. Адже при ковзанні не додаються ніяких зусиль для руху, за що мозок заохочує організм частинкою радості. Ось чому діточки так люблять спускатися із заледенілої гірки або беруть розгін перед мініатюрними "катками" на тротуарах.

Напевно, дорослим слід брати приклад з дітей і навчитися отримувати задоволення від простих речей, адже, дорослішаючи, людина втрачає цю здатність. Ці п'ять простих порад допоможуть уникнути падінь на льоду, зберегти своє здоров'я.

 

Джерело: https://www.6262.com.ua/news/1878803

Переглядів: 246 | Додав: Admin_site | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
close