Головна » 2018 » Липень » 30 » Звіт керівника навчального закладу за 2017-2018 н. р.
10:20 PM
Звіт керівника навчального закладу за 2017-2018 н. р.

Повне найменування: ПОЗАШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД СТАНЦІЯ ЮНИХ ТЕХНІКІВ ДРУЖКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
Скорочена назва: СЮТ
Юридична адреса міської станції юних техніків:
84200, Донецька область місто Дружківка, вул. Космонавтів, буд.40.
Позашкільний навчальний заклад у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, рішеннями виконкому Дружківської міської ради, а також цим Положенням і своїм статутом, який затверджує (вносить зміни) відділ освіти Дружківської міської ради.
Мова навчання і виховання у позашкільному навчальному закладі визначається Конституцією України і законом України.
Кількість класів, місце за проектом – 20 гуртків, 300 місць. Кількість учнів у навчальному закладі – 270 гуртківців. Рух учнів протягом навчального року: діти у позашкільних навчальних закладах мають право самостійного вибору гуртка, тому вони шукають гурток, який більше подобається. Ті діти, які не вперше приходять на заняття гуртків знають, що їм потрібно, і систематично відвідують свій улюблений гурток.
Режим роботи навчального закладу: 

Робота гуртків СЮТ починається з 13.00 і закінчується в 19.00

Графік роботи адміністрації СЮТ:

Директор: Братищенко Олег Федорович, з 08.30 до 17.30.

Методист: Капінос Альона Володимирівна, з 08.30 до12.30.

Матеріально-технічна база навчального закладу$CUT$

СЮТ орендує в ЦДЮТ дві майстерні та кабінет директора. Дві майстерні орендуються в ЗШ№8 і одна майстерня – в НВК№10. Приміщення, в яких проводяться заняття гуртків СЮТ, відповідають санітарно – гігієнічним нормам. Всі приміщення своєчасно прибираються, а також облаштовані туалетами і рукомийниками. Косметичний ремонт в майстернях виконується за допомогою спонсорів і небайдужих батьків. Вони беруть участь у заходах, спрямованих на поліпшення організації навчально-виховного процесу та зміцнення матеріально-технічної бази позашкільного навчального закладу.

Відповідно до вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності, проводяться та фіксуються у журналах інструктажі та бесіди з даних тем. У кожній майстерні знаходиться аптечка з необхідними ліками. Виконуються і інші важливі вимоги з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Кадрове забезпечення навчального закладу:

У 2017 – 2018 навчальному році в СЮТ працювало 9 педагогічних працівників, з них 6 основних працівників, а 3 - за сумісництвом. За штатним розписом маємо 5,72 ставки для гурткової роботи. Фактично зайнятих посад – 5,39ст. і 0,33ст. на вакансії. За посадами – 1 ставка директора, 0,5 ставки методиста.

В СЮТ працюють досвідчені педагоги, які мають великий досвід роботи з гуртківцями різної вікової категорії. Сім педагогічних працівників мають повну вищу педагогічну освіту, з них 4 працівника мають стаж роботи більше 20 років. 2 молодих педагога мають незакінчену вищу і середню спеціальну освіту.

Педагогічні працівники періодично, (один раз в 5 років) проходять курси підвищення кваліфікації.

Директор СЮТ - Братищенко Олег Федорович.

Освіта – повна вища, педагогічна.

Стаж пед роботи – 34 роки.

Стаж на посаді директора – 7 років.

Заступник директора СЮТ – Капінос Альона Володимирівна.

Освіта – повна вища, педагогічна.

Стаж пед роботи – 3 роки.

Стаж роботи на посаді методиста – 1 рік.

В міській станції працюють досвідчені педагоги які мають великий досвід роботи з учнями різної вікової категорії.

Братищенко Ігор Федорович – керівник гуртка космічного моделювання, освіта повна вища, педагогічна. Працює з дітьми у позашкільних закладах освіти 33 роки.

Удовиченко Марина Олександрівна, керівник гуртка початкового технічного моделювання та паперопластики, має повну педагогічну вищу освіту. Працює з дітьми у позашкільних закладах освіти  3 роки.

Сабаченков Єлізар Анатолійович – керівник ракотомодельного гуртка.

Шулімова Поліна Сергіївна – керівник гуртка виготовлення сувенірів та паперопластики.

Педагоги які працювали за сумісництвом

Стьопочкіна Світлана Іванівна, керівник гуртка паперопластики, освіта повна вища, педагогічна. Працює з дітьми у позашкільних закладах освіти 9 років.

Бурдун Ірина Петрівна, керівник гуртка початкового технічного моделювання, освіта повна вища, педагогічна. Працює з дітьми у позашкільних закладах освіти 3 роки.

Кедь Тетяна Володимирівна, керівник гуртка , освіта повна вища, педагогічна. Працює з дітьми у позашкільних закладах освіти 1 рік.

Навчально виховна робота у СЮТ

Методист СЮТ, Капінос Альона Володимирівна, досвідчений, гарно вихований спеціаліст, відповідальний до своєї справи. При роботі з керівниками гуртків, (особливо з молодими спеціалістами), надає їм теоретичну, інформаційну, практичну допомогу в навчанні, результативності та творчості.

Форми роботи з педагогічними працівниками, які застосовувались на протязі навчального року також різноманітні: індивідуальні бесіди, анкетування дітей в гуртках, вивчення гурткової документації, діагностування,  моніторинг досягнень гуртківців.

Суспільне життя у третьому тисячолітті ставить нові вимоги до технічної компетентності людини. Тому діяльність станції юних техніків у розвитку технічної творчості дітей міста набуває все більшої актуальності. У 2017-2018 навчальному році основними напрямками діяльності на яких будується робота гуртків Станції юних техніків є:

- Науково-технічний;

- Спортивно-технічний;

- Художньо-технічний.

Робота педагогічного колективу ПНЗ Станції юних техніків у 2017-2018 н.р. була спрямована на подальше удосконалення навчально-виховного процесу і забезпечення умов для всебічного розвитку творчої особистості. Одним з важливіших напрямків роботи колективу є допомога гуртківцям у професійному самовизначенні і творчій самореалізації. Другим важливим напрямком роботи є виховання у підлітків національної свідомості та здорового образу життя.

У вересні 2017 року керівники гуртків провели велику роботу по залученню школярів міста до праці в гуртках Станції юних техніків. Були проведені творчі бесіди з учнями багатьох шкіл, під час яких демонструвались кращі моделі та експонати, виготовлені гуртківцями.

Під час шкільних канікул педагогічний колектив СЮТ організує і проводить різні масові заходи:

- екскурсії до пам'ятників природи;

- вікторини на технічні теми;

- виставки виробів із природного матеріалу;

- походи вихідного дня;

- спортивні змагання між кружками;

- конкурси майстрів-умільців;

- конкурси малюнків на теми: «Космічні фантазії», «Україна – країна майбутнього технічного прогресу».

Найкращі моделі і роботи гуртківців Станції щорічно приймають участь у міських, обласних і Всеукраїнських конкурсах та виставках. А учні спортивно-технічних гуртків приймають участь у змаганнях своїх напрямків.

Сатурн Досягнення педагогічних працівників СЮТ та їх вихованців:

Читати повний текст "Звіт керівника СЮТ"

Переглядів: 325 | Додав: Admin_site | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
close