Головна » 2018 » Червень » 24 » Конкурс Intel-Техно Україна 2018
4:20 PM
Конкурс Intel-Техно Україна 2018

Умови Конкурсу

  1. У конкурсі можуть брати участь учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні (вихованці) професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів, віком від 13 років, яким станом на 1 травня 2018 року не виповниться 20 років.
  2. Наукові проекти мають бути виконані учнями самостійно під керівництвом наукового керівника – кваліфікованого фахівця в даній галузі (вчителя, науковця, викладача вищої школи).
  3. Всі дослідження презентовані на конкурсі мусять бути проведені учнями самостійно та мати наукового керівника (наукового фахівця, викладача ВНЗ або школи що працює у відповідній галузі науки).
  4. Кожен учасник може подати лише одну роботу на один із національних етапів міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2018 (другим є всекраїнський науково-технічний конкурс Intel-Техно Україна). За умови подання одним учасником однієї й тієї ж роботи на обидва конкурси або подання кількох робіт учасник дискваліфікується без права участі в конкурсі в поточному році.
  5. Наукові проекти, підготовлені у формі демонстрацій, інформаційних повідомлень, пояснювальних моделей або результатів досліджень літератури, науковим журі не розглядаються.
  6. Наукове шахрайство (плагіат, підроблення, використання чи презентування чужих досліджень, недостовірність результатів тощо) або негідна поведінка щодо інших учасників неприпустимі на будь-якому етапі процесу дослідження або Конкурсу.
  7. Подані на Конкурс проекти проходять перевірку на відповідність правилам проведення досліджень міжнародного конкурсу, які забороняють учасникам працювати з важкими металами, радіоактивними, вибухонебезпечними матеріалами та іншими предметами, що можуть становити суттєву загрозу для людини. Крім того, під час дослідження забороняється наносити суттєву шкоду людям, тваринам та навколишньому середовищу тощо.
  8. До участі допускають тільки ті проекти, презентації яких виконані у вигляді постеру. Розміри постеру: висота – 90см, ширина – 90см.
  9. Журі складається із наукових фахівців відповідних галузей науки, викладачів ВНЗ тощо.
  10. Конкурс проводиться за категоріями:
    • біологія
    • екологічна інженерія
    • навколишнє середовище
    • науки про людину
    • науки про Землю
    • хімічна та біологічна інженерія
    • хімія
  11. Конкурс проводиться у два етапи:
    1. Реєстрація та заочний конкурс тез. Для участі в І етапі конкурсу “Intel-Еко Україна” необхідно до 29 грудня 2017 року зареєструватися на сайті Конкурсу. Процес реєстрації включає в себе заповнення заявки учасника (загальна інформація про учасника та про проект, тези проекту). Детальніше рекомендації щодо оформлення тез можна подивитись на сайті Конкурсу. На підставі поданих матеріалів конкурсне журі проведе відбір учасників ІІ етапу конкурсу. Результати відбору будуть оприлюднені на сайті Конкурсу до 5 січня 2018 р.
    2. Очний постерний захист наукових проектів та наукове інтерв’ю з представниками журі Конкурсу.Цей етап відбудеться з 6 до 9 лютого 2018 року. 
      Для демонстрації проекту учасники можуть використовувати демонстраційні моделі або макети, які повинні відповідати правилам техніки безпеки та розміщуватись на робочому місці учасника. 
      Найкращі проекти з кожної категорії потрапляють до Суперфіналу Конкурсу, де боротимуться за право представляти Україну на різних міжнародних конкурсах. Журі залишає за собою право не рекомендувати жодної роботи з категорії до Суперфіналу. Суперфінал Конкурсу проходить у формі відкритого стендового захисту кращих робіт з елементами інтерв'ю та наукової співбесіди двома мовами - українською або російською та англійською. Основна увага журі Конкурсу приділяється вмінню учня ефективно спілкуватись, відповідати на запитання, відстоювати власну точку зору, на логічність мислення та рівень володіння англійською мовою.
  12. Переможці Суперфіналу конкурсу здобудуть право представляти свої проекти на Всесвітньому фіналі міжнародного конкурсу Intel ISEF, який відбудеться з 13 по 18 травня 2018 року у м. Пітсбург (штат Пенсильванія, США).
  13. Учасники Суперфіналу Конкурсу можуть отримати право представляти Україну на інших міжнародних конкурсах, афільованих Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді.
  14. Критерії оцінювання наукових проектів:
    Критерії Максимальна кількість балів
    Методологія 15
    Виконання: збір даних, аналіз та інтерпретація / виготовлення та випробування 20
    Творчий підхід 20
    Презентація: постер 10
    Презентація: інтерв'ю 25
    Загалом 100
  15. Для більш повного висвітлення результатів дослідження проектможе бути ілюстрований проектною книгою (робочим журналом, що містить графіки, діаграми, ескізи тощо) та описом дослідження (документом, в якому зазначено проблему, яку досліджує проект, гіпотезу, методи дослідження, отримані дані та їх аналіз, висновки, варіанти практичного застосування результатів дослідження тощо).
  16. Якщо потрібно учасник має право використовувати ноутбук для презентації свого проекту. Учасник мусить завчасно попередити організаторів чи потрібно йому буде постачання електроенергії на робоче місце.
  17. В додаток до проекту учасник може оформити проектну книгу (робочий журнал що містить графіки, діаграми, ескізи тощо) та опис дослідження (документ у якому міститься проблема, яку вирішує проект, гіпотезу, методи дослідження, дані та їхній аналіз, висновки, варіанти практичного застосування тощо). Вони не є обов’язковими, але наявність цих документів покращить розуміння проекту учасника членами журі.
    Джерело: https://nenc.gov.ua/old/446.html
Переглядів: 263 | Додав: moderator_Vlad_Savitski | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
close