Головна » Архів матеріалів

Увага вихованці та керівники гуртків!
Проводиться міський етап обласного конкурсу-огляду «Повір у себе» 12.10.2020 року у дистанційному режимі. 
До участі у Конкурсі-огляді запрошуються колективи художньої творчості та окремі виконавці з числа дітей з інвалідністю, які навчаються у позашкільних навчальних закладах художньо-естетичного напряму та загальноосвітніх навчальних закладах. Конкурс-огляд проводиться за трьома віковими категоріями: 
I вікова категорія – 6-10 років; 
II вікова категорія – 11-14 років; 
III вікова категорія – 15-18 років. 
Вікова категорія визначається за віком більшості (2/3 учасників колективу). Кількісний склад учасників колективу не повинен перевищувати 20 осіб.
Умови Конкурсу-огляду /konkurs_povir_u_sebe.doc   ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-09-17

Шановні вихованці та керівники гуртків!
26 вересня 2020 року на базі Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва у місті Слов'янськ проводиться Конкурс-змагання з робототехніки. 
Запрошуємо прийняти участь у цьому творчому, цікавому Конкурсі.

Умови проведення Конкурсу /konkurs-zmagannja_z_robotekhniki.pdf

Переглядів: 127 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-09-15

Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з порушенням коронавірусної хвороби (COVID-19) 

22 серпня 2020 року Міністерством охорони здоров’я України  (далі – МОЗ) спільно з Головним державним санітарним лікарем України була затверджена

Вказані заходи передбачають здійснення освітньої діяльності, організацію освітнього процесу в закладах дошкільної,  загальної середньої, позашкільної,  освіти з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби  (COVID-19).

Затверджені вимоги стосуються:

  • особливостей дотримання маскового та температурного режиму в закладах освіти;
  • особливостей пересування в закладах освіти здобувачам освіти та іншими учасниками освітнього процесу;
  • обов’язковості  контролю за самопочуттям здобувачів освіти з боку адміністрації та педагогічних працівників закладів освіти;
  • обов’язковості  та частоти проведення дезінфекційних та інших санітарних заходів;
  • особливостей харчування в закладах освіти під час карантинних обмежень;
  • обов’язковості самоізоляції в разі підтвердження коронавірусної хвороби (COVID-19) у одного із здобувачів освіти.

Задля зручності застосування вищевказаних вимог і донесення цієї інформації в доступній формі для всіх учасників освітнього процесу, пропонуємо для ознайомлення, поширення та використання в усіх закладах  освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси розроблену МОЗ презентацію щодо умов, правил і рекомендацій організації освітнього процесу на період карантину в 2020 році ... Читати далі »

Переглядів: 119 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-09-05

Шановні керівники! Будь ласка, ознайомтеся с навчальними Програмами для позашкільної освіти науково-технічного напряму.

Відкрийте програму "Виготовлення сувенірів"

Відкрийте програму "Початкове технічне моделювання"

  1. НАВЧАЛЬНІ ПРОГРАМИ З ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ. НАУКОВО-ТЕХНІЧНИЙ НАПРЯМ. (Випуск 5)

Переглядів: 137 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-09-02

Провідна роль у реалізації завдань, визначених Законом України «Про позашкільну освіту» в частині створення додаткових умов для самовизначення, саморозвитку, самореалізації, професійної орієнтації особистості, формування її соціально-громадського досвіду, ціннісних орієнтацій, моральних якостей, належить закладам позашкільної освіти. За даними державної статистики в Україні у сфері управління МОН діють 1389 закладів позашкільної освіти (будинки, центри, клуби, станції дитячої творчості тощо), у яких функціонують 73,7 тис. гуртків (творчих об’єднань, секцій, студій тощо), які відвідують більш ніж 1 млн 190 тис. дітей. Із загальної чисельності майже 9,5 тис. - діти з особливими потребами; 8,2 тис. - діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; більше, ніж 41,7 тис. - діти із малозабезпечених сімей. Як свідчить статистика, найбільше в закладах позашкільної освіти дітей віком від 8 до 11 років включно (40%), найменше - 17- 18 річних (3%). Питома вага дітей, охоплених різними формами позашкільної освіти, становить 63,1% (відсоток від загальної кількості дітей шкільного віку у сфері управління МОН, без врахування закладів позашкільної освіти сфери культури і спорту та без ДЮСІП системи МОН). Найбільше дітей охоплено в Сумській (91,3%), Харківській (84,9%), Черкаській (81%), Кіровоградській (79,6%), Полтавській (74,9%) і м. Київ (68,9%). ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-09-01

Шановні вихованці та керівники гуртків!

За ініціативою Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості, у рамках відзначення Дня Пам'яті захисників України, з метою виховання глибокої поваги до воїнів, які віддали своє життя в ім'я майбутнього людства, запрошуємо приєднатися до онлайн-акції «Вогник пам'яті» та 29 серпня запалити свічки, на знак вшанування пам'яті за загиблими захисниками нашої країни.

Переглядів: 156 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-08-27

Вшануємо історію ми разом,
З повагою до символів держави,
У шані, від душі, не за наказом,
Народжуєм до миру переправи!
 
Хай майорить завжди державний стяг,
Колоссям хай пшениця проростає,
Нехай легким до миру буде шлях!
І синє небо нас зі святом привітає!
Переглядів: 158 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-08-18

Шановні діти! Ознайомтеся: історія та міфи про синьо-жовтий стяг

Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Саме ж свято є відносно новим і було засноване указом другого президента України Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року. Встановлене воно з метою виховання поваги громадян до державних символів України. Синьо-жовтий стяг: символічне значення кольорів Державний прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. Читайте також День незалежності України: історія свята та програма заходів Згідно із найбільш популярним тлумаченням колірної гами прапора, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви. Дехто ж стверджує, що насправді барви нашого прапора здавна символізують дві головні стихії природи – воду і вогонь. Водночас, з релігійного погляд ... Читати далі »

Переглядів: 134 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-08-18

Шановні керівники гуртків! 

На виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо сприяння у проведенні Олімпійського уроку від 15.07.2020 №29217/1/1-20 до листа Національного олімпійського комітету України від 09.07.2020 №408-НК про організацію та проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня і листа комітету з фізичного виховання та спорту Донецького обласного відділення (філії) від 11.08.2020р. №83 та листа Департаменту освіти і науки Донецької ОДА від 11.08.2020 №01-23/3911/0/162-20 «Про організацію та проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня у 2020 році» просимо вас сприяти проведенню цих заходів із залученням видатних атлетів, ветеранів спорту, тренерів, юних вихованців дитячо-юнацьких та загальноосвітніх шкіл, представників спортивної громадськості, що має велику суспільну значимість для залучення дітей до занять спортом, адаптування до здорового способу життя, забезпечення розвитку олімпійського руху та впровадження олімпійської освіти в Україні.

... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: Admin_site | Дата: 2020-08-18

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 »
close