Головна » Архів матеріалів

26 червня о 17.00 буде проведений звіт керівника Позашкільного нвчального закладу Станції юних  техніків Дружківської міської ради Донецької області Братищенко Олега Федоворича.

На загальні збори запрошуються педагогічний колектив закладу, батьківський комітет та громадськість.

Збори будуть проведені за адресою: вул. Космонавтів, 40 (СЮТ), кабінет 2.1.

Переглядів: 184 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-06-07

18 травня 2019 року у м. Бахмут відбулося святкування Дня Європи в Україні. У заході взяли участь усі міста, райони та об’єднані територіальні громади Донеччини, які представляли культуру та традиції країн Європи. Учасники заходу до самого вечора мали змогу відвідувати майстер-класи з виготовлення сувенірної продукції, брати участь у спортивних змаганнях та хореографічних батлах, своїм талантом вражали вуличні художники, музиканти та «живі скульптури». Педагогічні працівники Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва взяли активну участь у заході, а також провели цікаві майстер-класи «Виготовлення сувенірних єврометеликів» та «Виготовлення єврокапелюшків». Майстер-класи тривали цілий день. Керівники гуртків Центру зацікавлено та жваво проводили роботу, тому було дуже багато охочих, які бажали власноруч розписувати глиняні метелики у кольори прапорів Євросоюзу, а також виготовляти єврокапелюшки, які із задоволенням забирали на згадку. 

Поруч була розташована фотозона, яка користувалася великим попитом серед присутніх, бо яскраві кольори та гумористичні українські персонажі викликали бажання з ними сфотографуватися.

Джерело:  ... Читати далі »

Переглядів: 206 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-05-19

17 травня 2019 року на базі Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва проходив технопарк для методистів і керівників гуртків закладів позашкільної освіти «Упровадження ідей сталого розвитку в діяльність гуртків технічної творчості ЗПО». Керівник гуртка «Радіоелектронне конструювання» ДОЦТТДЮ Іванов А.Ю. познайомив учасників технопарку з класами сучасних роботів, зосередив увагу на складових зазначених моделей та провів майстер-клас з робототехніки. Педагогічні працівники закладів позашкільної освіти поділилися секретами успіху своєї роботи та обмінялися думками щодо розвитку творчих здібностей вихованців в освітньому процесі.

 

Переглядів: 209 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-05-18

З 08 травня по 14 травня 2019 року у м. Дніпро відбулися Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з ракетомодельного спорту та юних ракетомоделістів (юнаки) (ІV ранг). Змагання проводилися Українським державним центром позашкільної освіти за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України з метою підвищення рівня фізичної підготовки та технічної і практичної майстерності учнівської молоді, сприяння популяризації та подальшого розвитку ракетомодельного спорту в Україні. У Змаганнях взяли участь 17 команд з 13 областей : Львівської, Херсонської, Чернівецької, Хмельницької, Черкаської, Полтавської, Донецької , Сумської, Харківської, Кіровоградської, Чернігівської, Дніпропетровської, Тернопільської. За протоколами загальнокомандних результатів команда вихованців Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва посіла 4 місце.

 В особистій першості:

 у класі моделей «Напівкопія» Тарасова Меланія посіла 1 місце;

... Читати далі »

Переглядів: 218 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-05-15

4 червня о 10.00 буде проведений звіт керівника Позашкільного нвчального закладу Станції юних  техніків Дружківської міської ради Донецької області Братищенко Олега Федоворича.

На загальні збори запрошуються педагогічний колектив закладу, батьківський комітет та громадськість.

Збори будуть проведені за адресою: вул. Космонавтів, 40 (СЮТ), кабінет 2.1.

Переглядів: 201 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-05-12

З 18 по 21 квітня 2019 року у місті Полтава на базі Полтавського міського центру позашкільної освіти проходив Всеукраїнський семінар-практикум суддів та тренерів судномодельного напряму («М» – швидкісні радіокеровані) під час проведення змагань Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді (юніори) на Кубок України з судномодельного спорту («М» – швидкісні радіокеровані) (IV ранг), в якому взяли участь представники Дніпропетровської, Полтавської, Миколаївської, Одеської, Донецької областей та з міста Київ. 

Під час проведення семінару було обговорено багато важливих питань стосовно судномодельного спорту. Найважливіші з них:

  • ознайомлення з новими технологіями виготовлення судномоделей «міні-експерт», «міні-моно», «міні-глісер»;
  • обговорено правила проведення змагань зі швидкісних радіокерованих моделей та місце їх проведення;
  • ... Читати далі »
Переглядів: 211 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-04-22

20 квітня 2019 року у м. Слов’янськ на базі Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва відбувся обласний етап Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді з повітряних зміїв з метою популяризації спортивних змагань з повітряних зміїв серед підлітків, учнівської молоді та посилення патріотичного виховання підростаючого покоління.

Програмою змагань передбачалося: стендове оцінювання моделей, виготовлених власноруч; виступи команд у 7-и турах. У змаганнях взяли участь 10 команд з міст та районів Донецької області всього було зареєстровано 47 учасників. Кожен учасник мав змогу спробувати свої сили відповідно до заявленого класу моделей.

Переможцями Змагань стали вихованці СЮТ міста Дружківки (керівник команди Братищенко Ігор Федорович):

Модель класу Z (експериментальний змій довільної форми та розмірів, що демонструє який-небудь попередньо заявлений експеримент): за ІІ місце – Волошка Дмитра, вихованця Станції юних техніків Дружківської міської ради Донецької області.

Модель класу Z3 (об’ємний змій будь-якої геометричної форми та розміру без жорсткого каркасу): за І місце – Фролова Іллю, вихованця Станції юних техніків Дружківської міської ради Донецької області; за ІІІ місце – Нерівного Олексія, вихованця Станції юних техніків Дружківської міської ради Донецької області.

Різноманітність моделей вразила суддів, а яскраві кольори та різнобарвність не залишили байдужими гостей свята. Усі присутні були в захваті від спостереження за польотами зміїв.  ... Читати далі »

Переглядів: 268 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-04-21

З 01.04 - по 07 квітня 2019 року на базі СЮТ проводилась виставка-конкурс робіт науковотехнічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчістьтобі, Україно. Кращими моделями були визнані роботи «Судномодельного гуртка» (керівник О.ФБратищенко)
-Колозіна Іллї, вихованця СЮТ, 14 років, за роботу «Старовинний військовий корабель», Такташова Пилипа, 14 років за роботу «Вітрильна яхта», Буйліна Павла, 14 років за роботу «Підводний човен» Л-3», Биль'єва Микити, 12 років за роботу «Ракетний катер», Безродного Івана, 17 років за роботу «Панцирник «Князь Суворов»
та гуртка «Космічне макетування та конструювання ... Читати далі »

Переглядів: 224 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-04-08

14 березяі вихованці гуртка «Моделювання  іграшки-сувеніру» (керівник Гуляєва С.М.) прийняли участь в міській виставці-конкурсі з декоративно ужиткового мистецтва «Великодній дивограй», де зайняли ІІІ місце. (Мусаєва Ілона, 7років та Миронов Микита, 8 років, за роботу «Пасхальний віночок»).

Переглядів: 165 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-03-15

Інформаційні та веб-технології використовуються при конструюванні моделей гуртка «Космічного макетування та моделювання». Одним із цікавіших напрямків моделювання є альтернативний моделизм - створення моделі за допомогою вільної фантазії. Вихованцям пропонується як домашнє завдання ознайомитися з першою частиною відео по збірці космічного штурмового корабля власної конструкції. Збірка проводитися без креслень і розгорток.

Переглядів: 202 | Додав: Admin_site | Дата: 2019-03-11

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 »
close