Головна » 2018 » Лютий » 02

Конкурс відбудеться у два етапи: І етап – відбірний (обласний, заочний) – у березні – червні, ІІ етап – фінальний (всеукраїнський, очний) – у вересні цього року в місті Києві. Конкурс проводиться в чотирьох номінаціях: «Звалища та довкілля», «Популяризація екологічно безпечного способу життя», «Альтернативна енергетика», «Енергозбереження в побуті та навчальному закладі» (додаток 1). Для участі в І етапі конкурсу необхідно до 4 травня ц. р. надіслати на поштову адресу обласного територіального відділення МАН України письмову заявку (додаток 2) та дослідницьку роботу на паперових і електронних носіях. Журі І етапу конкурсу розгляне подані учасниками роботи і визначить у кожній номінації по два переможці, які будуть запрошені до участі в ІІ етапі конкурсу. Загальний список учасників, запрошених до участі в ІІ етапі конкурсу, буде оприлюднений до 31 серпня ц. р. на сайті НЦ «МАНУ» www.man.gov.ua.

Про місце й терміни проведення ІІ етапу конкурсу буде повідомлено додатково.  ... Читати далі »

Переглядів: 305 | Додав: Admin_site | Дата: 2018-02-02

Умови проведення: 1. Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України є одним із провідних заходів МАН. 1. Конкурс проводиться у три етапи: І етап - районний (міський); II етап - республіканський; III етап - Всеукраїнський (фінальний).

2. У загальноосвітніх, позашкільних і професійно-технічних навчальних закладах може проводитися відбірковий тур І етапу Конкурсу у формі конференцій наукових товариств учнів, якщо такі товариства у цих закладах діють. Порядок організації та проведення конференції наукового товариства учнів визначається наказом керівника навчального закладу або керівним органом наукового товариства. Підсумки конференції наукового товариства учнів затверджуються наказом керівника навчального закладу. На підставі цього наказу визначається список учнів, які братимуть участь у І етапі Конкурсу.  ... Читати далі »

Переглядів: 346 | Додав: Admin_site | Дата: 2018-02-02

П'ять порад допоможуть впоратися з небезпекою

1. Попереджений - означає озброєний. Ситуацію легше попередити, ніж справлятися з її наслідками. Потурбуйтеся про своє взуття, не пожалійте грошей за якість, адже краще віддати гроші за річ, чим за лікування. Зверніть увагу на підошву - вона не повинна ковзати по рівній поверхні. Також Ви можете встановити спеціальні накладки з шпильками - льодоходи коштують недорого, а користь при ходінні колосальна.

2. Краще всього обійти. При підході до заледенілої калюжі звернете увагу на можливість уникнути прямого проходу по ній. Краще зробити декілька зайвих кроків, не вдаючись до спокуси скоротати шлях напростець по льоду, тим самим зберігши своє здоров'я і цілісність кінцівок. До тому-ж, піша ходьба корисна для Вашого здоров'я.

3. Пересувайтеся обережно. Раз вже Вам не вдалося обійти заледенілу ділянку дороги, а про своє взуття, з яких-небудь причин, Ви не потурбувалися, пройти по льоду, все-таки, можна. Тільки робити ц ... Читати далі »

Переглядів: 244 | Додав: Admin_site | Дата: 2018-02-02

close